Stichting Dierencentrum Friesland is een opvang waar in principe ieder dier in nood welkom is. Samen met Kattenopvang Bastet zijn zij zeer actief betrokken bij diverse vangacties in de regio om zo het zwerfdierenprobleem te verkleinen en de dieren medische hulp te geven en ze te neutraliseren.

Dierencentrum Friesland richt zich voornamelijk op honden en zijn in het noorden de opvang met de meeste honden. Zij werken vanuit de gedachte dat iedere hond die hulp nodig heeft geholpen moet worden ongeacht waar de hond geboren is, een ziekte of handicap heeft of dat de eigenaar wel of geen geld heeft voor de afstandskosten.
Deze werkwijze is (helaas) afwijkend van de meeste opvangen.

Liefdevol nieuw thuis

Het doel van Dierencentrum Friesland is het opvangen van deze ‘overbodige’ honden, deze verzorging en eventueel training te geven en vervolgens op zoek te gaan naar een liefdevolle nieuwe baas.

Zij werken vanuit de gedachte dat op ieder potje een deksel past en er uiteindelijk een liefdevol thuis voor iedere hond komt. Indien de hond zich prima voelt in de opvang is deze welkom zolang nodig is. Stichting Dierencentrum Friesland hanteert dan ook een absoluut NO KILL beleid en euthanasie is alleen aan de orde bij ondragelijk lijden.

Kijk op hun website voor meer informatie: Stichting Dierencentrum Friesland